Niezalogowany (Zaloguj się)
WItaj Gościu! Możesz się teraz zalogować lub poprosić o członkowstwo na Forum Turbo Pascal Web Pag
    • CommentAuthornsf
    • CommentTime13 May 2008

Witam serdecznie , mam za zadanie napisac mala gierke w turbo pascalu ktora bedzie sie opierala na zasadach: Program powinien wyswietlic przesuwajacy sie obiekt ( np. statek skosmiczny , balon itp.) Uzytkownik moze wystrzelic w kierunku obiektu pocisk z wyrzutni. W przypadku trafienia otrzymuje punkt ( licznik pkt jest widoczny na ekranie) Czy ktos bylby w stanie napisac dla mnie taki program z opisami ? Lepiej przyjdzie mi nauka na dalsze rozszerzenia majac gotowy program i znajac polecenia , z gory dziekuje
    • CommentAuthorsteficzek
    • CommentTime13 May 2008

Ciekawe kto Ci zadał takie zadanie? - Pewnie pan(i) w szkole... Fajnych rzeczy uczą teraz na podstawach programowania.

- Dzieci kochane poznacie dzisiaj funkcje printf lub write, a to moje drogie jest stała a tu jest zmienna. A na jutro napiszcie mi gierkę! -

Ubawiłem się po pachy... ale baaardzo nie lubię jak ktoś kłamie i jeszcze próbuje z kogoś zrobić idiotę.
    Wystarczyło napisać że chcesz napisać gierkę i nie wiesz jak, a nie sciemniać
    • CommentAuthornsf
    • CommentTime14 May 2008

Wiesz... najgorsze ze to prawda co napisales , chodzi o pierwsza czesc... I nikt niewie o co dokladnie chodzi profesorkowi , zaczelismy spokojnie , podstawowe funkcje , procedurki az tu nagle... dal nam na kartkach do wylosowania programy i mi sie trafil taki... Kazal sie oprzec o ksiazke a.marciniaka ale przejzalem te ksiazke i srednio z niej mozna cos wywnioskowac , jezeli chodzi o zrobienie porogramu w pelni samemu , gotowych niema albo nieznalazlem...
    • CommentAuthornsf
    • CommentTime15 May 2008

Nikt niejest w stanie pomoc ?